Dobrodošel v drugačnem svetu jedi, ki ga mogoče “še” ne poznaš.

Dobrodošel/-a v drugačnem svetu jedi, ki ga mogoče (še) ne poznaš. Poln je izrazitih barv in dovršenih okusov, uporabljene sestavine pa imajo izjemne zdravilne učinke za tvoje telo in dušo. V tem svetu kraljujejo sveža zelenjava in sadje, ki na krožniku navdušujejo s svojo svežino, živahnostjo in živostjo. Njihovi okusi se prepletajo z okusom najbolj čistih hladno stiskanih olj, oreškov in semen ter začimb. Zate se spremenijo v prefinjene unikatne jedi na tvojem krožniku. Njihova živobarvnost boža tvoje oči in dušo, okus te navduši. Tvoje telo je po takšnem obroku lahkotno, polno energije, nahranjeno z vitamini, beljakovinami, prepotrebnimi aminokislinami, encimi, balastnimi snovmi in vodo. Sestavine ohranjajo svojo izvirno sestavo zaradi načina obdelave, ki se uporablja za presne jedi. Temperatura pri obdelavi tvoje najljubše presne jedi nikoli ne zraste nad 42 stopinj Celzija, saj bi se s tem uničile vse zgoraj naštete zdravilne snovi.

Kraljestvo presnih jedi v Ajdovem zrnu je raznovrstno in vsestransko zadovoljuje tvoje potrebe. Vsak dan te čaka presna glavna jed, v vročih poletnih mesecih pa te osveži hladna presna juha. Presna domača granola je lahko samostojna jed, ki jo vzameš s seboj in poteši tvojo nenadno lakoto. Lahko si vzameš malo več časa, jo zaliješ z mandljevim ali riževim mlekom, narežeš jagode, maline, banano, dodaš datelj ali suhe fige in si pričaraš slasten jutranji obrok. V Ajdovem zrnu si ga lahko tudi naročiš in uživaš ob kavi ali čaju ter poslušaš ptičje petje na mirni terasi Male ulice.

Presne sladice

….mmmm

o njih pa skoraj ni mogoče pisati. Moraš jih poskusiti. Izkušnja je čarobna, enkratna, zasvoji te in kliče po še … Najboljše pa je, da nimaš slabe vesti, tudi če naročiš še. Čokolada je prava in domača ter ohranja lastnost močnega naravnega oksidanta. S čokolado se radi igramo in ji dodamo okus sveže bazilike, mete, pomaranče, banane, cimeta ali sivke. V naši kuhinji nastajajo čokoladne kreme, torte, presne pite, presne palačinke in mnoge druge dobrote.

Burbonska vanilija in sveže sadje so neomejen vir navdiha, njihov izrazit prvinski okus pa popoln užitek v naših presnih čarovnijah.

Presne jedi odlično dopolnjujejo naravni sokovi,
ki so pri nas hladno in čisto sveže stisnjeni.

Si vedel/-a, da je lahko smoothie tudi samostojni obrok, ki tvojemu telesu na naraven način zagotovi vse prepotrebne sestavine in mu pomaga, da se nežno razstrupi? MAVRIČNI ali ZELENI? Izbira je tvoja.

Solato si lahko sestaviš in začiniš po lastnih željah. Izbiraš lahko med različnimi svežimi solatami, svežo in kuhano zelenjavo, stročnicami in kuhanimi žiti. Paleta se ustavi pri številki 27, na voljo pa so majhna, srednja, velika in celo »jumbo« skleda!

ajdovo-zrno_logo_bel

Obogateni zajtrk: 9.00 do 17.00 Ponedeljek – Petek
Kosilo: 12.00 do 17.00 Ponedeljek – Petek
Sobotni Brunch: 8.00 do 13.00 Sobota

ajdovo.zrno@gmail.com,
041 832 446
Trubarjeva 7,
1000 Ljubljana

Designed by Žiga Leški, Photos by Jana Šnudrl, Text by Andreja Solina