Imagine

D

a obstaja očem skriti kotiček v centru Ljubljane, kjer si lahko oddahneš od mestnega vrveža in privoščiš vse tisto, kar poboža tvoje brbončice, poteši občutek lakote in nahrani tvojo dušo.

Predstavljaj si.

Lahko si privoščiš velik kos torte, čokoladni brownie, domač pirin kruh, si sam/-a sestaviš solato po svojih željah, privoščiš toplo juho ali poskusiš nekaj novega – presnega. Če ti zadiši celo kosilo, so tu okusi in jedi, ki jih že poznaš. Mogoče ti jih je ponudila babica, te spominjajo na kosila tvoje mame ali pa jih pripravljaš sam/-a doma, pa sedaj, ko te kazalec na uri nenehno priganja, nimaš ne časa ne volje kuhati.

Kuha nekdo, ki mu je mar zate in ki to počne z veseljem in strastjo.

Da so vse sestavine, ki jih zaužiješ, skrbno izbrane. Vse, kar ti ponudi in skuha, je brez belega sladkorja, bele moke, sestavin živalskega izvora, umetnih barvil (ker je sveža hrana že tako ali tako dovolj barvita in lepa), konzervansov in umetnih arom (ker ve, da je narava tista, ki ponuja začimbe in dišavnice, iz katerih se da ustvarjati vse mogoče kuharske čarovnije).

19.06.2015ljajdvovo-zrno_93-copy
jsoblikovanje-38

Da dobiš vse, kar si si zaželel/-a pojesti, na krožnik hitro, ker nekdo ve, da si lačen/-a ali pa se ti mudi v službo, na faks, po opravkih. Obrok dobiš na pladnju, ne zato, ker te noče razvajati ali postreči. Pladenj je tu, ker imaš na ta način večjo možnost upravljati s svojim časom. Če si želiš razvajanja in strežbe, to poveš in zgodilo se bo.

Da lahko vso hrano in pijačo, ki jo želiš zaužiti, odneseš s seboj (»TO GO«). Če se ti tako mudi, da mora biti tvoj obrok že pripravljen in te čakati v vrečki, ki jo samo vzameš, plačaš in greš.

IMAGINE

Da ti nekdo pripravlja hrano, s pomočjo katere se boš lahko razstrupil/-a.

Da nekdo razmišlja, kaj bi ti ponudil, da spet uravnovesiš svoje dragoceno telo in ga iz stanja zakisanosti počasi pripelješ v bazično stanje, ki pomaga tvojemu imunskemu sistemu ostati v najboljšem stanju.

Da lahko tvoje uravnovešeno in odlično nahranjeno telo samo uravnavava tvojo telesno težo in se ti s tem ne ukvarjaš več.

Da ti zaužita hrana pomaga pri boljši prebavi in hidraciji ter da namesto v presnavljanje težko prebavljive hrane svojo energijo vlagaš v svoje ustvarjalne projekte, kvalitetno preživeti prosti čas in kakovostno opravljanje svojega dela.

Da imaš ti ali tebi draga oseba alergijo ali kakršnokoli zdravstveno težavo, ki zahteva spremembo prehrane, pa lahko vseeno uživaš v okusih, ki jih imaš rad

jsoblikovanje-178

V Ajdovem zrnu boš našel/-a vse zgoraj našteto in mogoče še kaj, kar se bo znašlo na tvojem čarobnem krožniku zdravih grižljajev.

ajdovo-zrno_logo_bel

Obogateni zajtrk: 9.00 do 17.00 Ponedeljek – Petek
Kosilo: 12.00 do 17.00 Ponedeljek – Petek
Sobotni Brunch: 8.00 do 13.00 Sobota

ajdovo.zrno@gmail.com,
041 832 446
Trubarjeva 7,
1000 Ljubljana

Designed by Žiga Leški, Photos by Jana Šnudrl, Text by Andreja Solina